Chrudimské dračí safari v Hradci Králové

nahledP1040367

19. ročník národní soutěže kuchařského a cukrářského umění s mezinárodní účastí a zároveň 9. ročník mistrovství republiky kuchařů a cukrářů – Soutěž Gastro Hradec 2014 – se uskutečnila 3. dubna 2014 v kongresovém centru Aldis v Hradci Králové.

Naši školu reprezentovala Monika Březinová, která za svůj výrobek DRAK S VEJCEM vyrobený z pěnových bonbonů a burizonů a potažený v modelovací mléčné hmotě získala stříbrné ocenění. Monika soutěžila v kategorii umělecká skulptura. Žákyni připravovala paní učitelka Petra Tatíčková.

Ve stejné kategorii reprezentovala naši školu i Jana Králová, která s výrobkem nazvaným SAFARI vyrobeným z modelovací mléčné hmoty a modelovací cukrové hmoty získala bronzové ocenění. Janu připravovala paní učitelka Jana Matějů.

Jsme velmi rádi, že se žákyně naší školy úspěšně prezentovaly na celostátním cukrářském klání a upřímně je obdivujeme, neboť víme, že zhotovení soutěžní skulptury si vyžádalo desítky hodin usilovné práce. Blahopřání a poděkování patří i kolegyním P. Tatíčkové a J. Matějů.